Çarşamba, Mayıs 13, 2009

VİŞNE REÇELİ

Gönderen Annem zaman: 16:41


Kahvaltı bizim için çok önemlidir...Reçeller de öyle...Üstteki fotoğraf kahvaltı tabağımızdan yalnızca birisi...Ortadaki mor havuç reçeli...(bkn.mor havuç reçeli)...Daha sonra zaman bulursam kuru incir, ayva, elam reçellerini de paylaşacağım sizlerle...Özellikle vişne reçeli olmadan babam kahvaltıya oturmaz bile...İşte size vişne reçeli tarifimiz...

Malzemeler:
1 kg. vişne
1 .5-2 kg. şeker
1.5 gram limon tuzu veya bir limon suyu

Vişneler bol su ile yıkanıp, sapları koparılır, çekirdekleri çıkarılıp, sonra bir kat şeker bir kat vişne olmak üzere en üste şeker gelecek şekilde bir kaba veya reçel pişirme tenceresine katlanarak konur. Bir gece veya 4-5 saat kendi haline bırakılır. Şeker vişnenin suyunu emer ve eriyerek sulanır. Ertesi gün vişnelere hiç su ilave edilmeden pişirilir, vişneler bir süre piştikten sonra delikli kepçe ile dışarı alınır, şurup karıştırılarak koyulaştırılır, sonra vişneler şuruba tekrar konarak limon tuzu veya limon suyu ilave edilir. 4-5 dakika daha pişirildikten sonra tam kıvamında iken ateşten indirilir ve sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur.

Afiyet olsun…


0 yorum on "VİŞNE REÇELİ"

 

ANNEMDEN Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez