Pazar, Mayıs 10, 2009

PORTAKALLI KEK

Gönderen Annem zaman: 16:42

Akdeniz insanı olmamızdan sanırım, turunçgillerle aramız çok iyidir...Tatlısından tuzlusuna her yemeğimizde kullanmaya özen gösteririz...İşte size çok sevdiğimiz, portakal sosu ile hazırladığımız bir kek...
Malzemeler:
1 çay kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un(aldığı kadar un,sıvı bir hamur elde edilecek)
2 paket kabartma tozu
3 yumurta



Yumurta , yağ ve şekeri bir kapta çırpalım...Üzerine diğer malzemeleri katalım ve karıştıralım.Sıvı, katı olmayan bir hamur elde edelim.Kek kalıbını sıvı yağla yağladıktan sonra damla çikolotaları kalıba dökelim, üzerine hamurumuzu boşlatalım.170 derecede fırında 20-25 dak pişirelim.Sıcak olarak fırından çıkaralım.
Poratakal sosu:
Malzemeler:
3 portakalın suyu
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Malzemeleri tencerede bir taşım kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
Keki kabından ters olarak çıkaralım, sıcak kekin üzerine soğuk portakal sosunu dökelim.Afiyet olsun...

0 yorum on "PORTAKALLI KEK"

 

ANNEMDEN Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez