Çarşamba, Mayıs 13, 2009

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Gönderen Annem zaman: 16:15
Bugün taze fasulye yaptık..Buyrun tarifi:
Malzemeler:
yarım kg taze fasulye
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 baş kuru soğan
3-4 domates
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım kg fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayalım, dilimleyelim.Kuru soğanı yemeklik doğrayalım.1 yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alarak, soğanlar ölene kadar kavuralım.Fasulyeleri ilave edelim. Fasulyelerin rengi değişene kadar (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavuralım.Domatesleri soyup, doğrayalım.Bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edelim.Tencereye 1 su bardağı kaynamış su ekleyip ve fasulyeler pişene kadar (yaklaşık 45 dakika ) pişirelim. En son 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
Afiyet olsun...

0 yorum on "ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE"

 

ANNEMDEN Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez